
Escrit per Iolanda Medina i Artur Canals
“De sobte s’escolta un cop de porta, passos i una altra porta que es tanca, música a tot volum … -¿Hola? – […] Acaba d’arribar el meu fill/la meva filla a casa. “
“Sé que al meu fill/a li preocupa alguna cosa però cada vegada que li pregunto se’n va enfadat”.
“Una altra vegada enganxat al mòbil!! Instagram, videojocs, WhatsApp, Facebook … Vés a saber amb qui estarà parlant!! Massa hores … quant és massa?”
“Li dic alguna cosa i la seva resposta sempre és el contrari o: Pffffss !!! …què dic llavors?”
“Ha quedat. La porto amb cotxe i un carrer abans d’arribar em diu: Deixem aquí!! Per què ?? li fa vergonya que la vegin amb mi?, em respon amb un cop de porta .. “
- Què els passa als adolescents?
Estan en una etapa de canvis: en l’àmbit corporal, fisiològic, emocional, social … Això els descol·loca, el món també els comença a mirar diferent i les expectatives sobre ells canvien. Deixen de ser infants, reclamen més independència i comencen a conèixer la responsabilitat que comporta. La sexualitat es converteix en un tema fonamental que els atrau i preocupa. El futur comença a sonar seriós. Tot això ho viuen amb gran intensitat emocional que encara no han après a gestionar del tot.
Senten por, inseguretat.
Els únics que els comprenen són ells mateixos, els seus parells. Pertànyer a un grup cobra una vital importància.
- I a nosaltres com a mares / pares, què ens passa?
Tenim la tendència, en part pel gran amor que els tenim, a posar la mirada en els nostres fills i oblidar-nos del que ens passa a nosaltres. Per poder respondre a les seves necessitats és important tenir les nostres resoltes, i de vegades aquestes les deixem per l’últim. Conèixer-nos ens permetrà saber on volem posar els límits i ens facilitarà tenir en compte les necessitats dels nostres fills.
Som referents importants per als nostres fills. Si resolem les nostres necessitats i definim quins són els límits que necessitem per nosaltres, ja tindrem gran part de la feina feta.
I tu que estàs llegint aquest article:
- Tens problemes amb els teus fills i filles adolescents? Quins són?
- Què et passa amb ells i elles?
- Quines són les teves pors? Les teves inquietuds?
- Què necessites quan et relaciones amb els teus fills i filles?
- Creus que podries ajudar més als teus fills i filles adolescents?
- Què t’agradaria fer i no pots?
Ens agradaria conèixer la teva opinió, el que et preocupa.
Fes-ho deixant el teu comentari!
Tindrem en compte les teves necessitats i inquietuds per crear, ben aviat, Tallers i Sessions que ajudin a Mares, Pares i adolescents.,
Gracies!